Storytel- 11 år i fångenskap!

 Jag har sedan en vecka tillbaka lyssnat på ljudbok på storytel. Om jag skall vara helt ärlig så har jag varit helt anti ljudböcker innan. När jag träffade Nicholas så retade jag honom för att han lyssnade på ljudböcker och kallade honom för "lilla Pensionär" eller "Gammal gubbe". Men nu när jag själv testat på det där med ljudbok så tar jag tillbaka ALLT!

 

Jag har precis lyssnat klart på boken "11 år i fångenskap"  Som  handlar om en flickas liv från att hon är ca 4 år tills hon är ca 34är. så med andra ord så får man följa med henne i ca 30år. Jag har själv haft ett jobbigt liv med jobbiga stunder i min uppväxt. Men i jämförelse med denna flicka så har jag haft ett lyxliv.

 

Michelle Knightsom som boken handlar om har haft det allt annat än lätt. Jag vill inte berätta för mycket för jag tycker själva att ni borde lyssna på boken eller läsa den. Hon fick stå ut med mycket hemskheter som barn och i tidiga år så blev hon gravid och födde fram den dyrbaraste gåvan i livet, sin son Joey. Hon fick 2,5 år av lycka innan helvetet kom ikapp henne.

 

Hon höll på att bli av ved vårdnaden om sin som pga sin mors nya pojkvän. Och en dag när hon skulle ta sig till socialkontoret för att kämpa för att få tillbaka sin son förändrades hennes liv för alltid.

 

Joey var då 2,5år och Michelle var då 21 år. Hon kom aldrig fram till socialkontoret, istället blev hon inlåst i ett hus i nästan 11 år. Hon blev behandlad på ett sånt sjukt sätt. Hon blev inlåst i en källare, misshandlad och våldtagen gång efter gång. Ariel Castro som kidnappade henne var ett monster och gjorde dom mest sjukaste sakerna mot henne. Han våldtog henne så mycket och så våldsamt att hon var täckt av blod. Hom var så täckt av blod så att hon inte längre kunde se mönstret på sina kläder.  Efter ett tag så tog han upp henne ur källaren och lät henne bo uppe i huset, men fastkedjad och igen spikade fönster. Ariel Castro var verkligen ett monster! Han gjorde henne gravid ett flertal ggr under dom 11 åren. Men varje gång misshandlade han henne så hårt så att hon fick missfall. Han bröt nacken på en hund framför ögonen på Michelle. Svalt henne och berättade för henne hur ful hon var och hur hatad och oälskad hon vad. Inte nog med att han förvandlade Michelle´s liv till ett helvete, så fick han inte nog. Han kidnappade även 2 till flickor. Varav en fick ett barn i huset och blev 6 år innan alla blev fria, äntligen. 


Du får också följa Michelle efter fångenskapen.

 

Jag rekommenderar starkt att ni läser eller lyssnar på boken, jag greps på en gång. Redan efter 5 minuter in i boken så rann tårarna för mina kinder. 
Som mamma själv så kan man tänka sig hur det kan kännas att inte få träffa sitt barn, hur det skulle kännas att vara i ovissheten om vart ens barn är. Både att sätta in sig i situationen för alla föräldrar som har barn som är spårlöst borta. Men också sätta sig in i Michelle´s situation som först riskerar att bli av med sitt älskade barn pga någon annans idiotiska handlingar. Och sedan ovissheten om ifall man någonsin kommer få se mitt barn igen.

 

Spännande, intressant, sorglig och fasansfull. MÅSTE LÄSAS/LYSSNAS PÅ!

 

För er som vill lyssna på den så finns den på Storytel. Och där kan ni skapa ett konto HÄR!

 

(PROVA FRITT I 14 DAGAR. Du förbinder dig inte till någon bindningstid och kan avsluta till medlemskap när du vill, 169kr/månaden)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mrspicha.blogg.se

Välkommen till Pichas lilla krypin. Följ mitt liv via den här bloggen fylld av kärlek, familjeliv, mode, mat, inredning och mycket mer.

RSS 2.0