Gästblogg-Nicholas-Spårlöst!

Gästblogg - Nicholas

 

Hej kära läsare, tänkte göra mitt andra blogginlägg på min kära sambos blogg. Idag tänkte jag skriva om min resa till Thailand jag gjorde för nästan exakt ett år sedan. Syftet med resan var helt enkelt för att jag skulle göra mitt andra försök med att hitta mina biologiska föräldrar. För ni som inte vet så är jag adopterad från Thailand som ni nu förstår, kom hit till Sverige när jag var ca 2,5 år.

 

I slutet på januari förra året åkte jag själv till Thailand i tre veckor, hela resan var som sagt enbart till för att söka efter mina biologiska föräldrar. Jag startade mitt sökande uppe i nordöstra delen utav landet, Khon Kaen, där jag befann mig på barnhem i nästan två år. Andra dagen tog jag mig modet att besöka mitt barnhem. Det som var helt otroligt var att en utav dem som jobbar där hade tydligen varit min nanny första året - väldigt känsloladdat möte.

 

Enligt mitt födelseattest fanns bara ett ID-nummer, till min pappa. Efter besöket i stadshuset i Khon Kaen fann jag mer information. Fick adress, namn och nummer till min faster, farbror och farmor. Gjorde ett flertal försöka att ringa dem men efter många om och men fick jag svar, men det visade sig till slut att det var ”falska” uppgifter på mitt födelseattest. Därför beslöt jag mig för att åka till sjukhuset där jag föddes. En stad ovanför Khon Kaen som heter Nakhon Ratchasima, eller som thailändarna kallar den, Korat. Väl på plats fick jag reda på en tragisk historia om min vistelse på BB. 

 

Där sattes även mitt sökande punkt… För den här gången.

 

Tidigare har folk i min omgivning har föreslagit att jag ska ansöka till just Spårlöst men då har jag inte känt mig redo och dessutom inte haft någon nära anhörig som jag själv har känt att man har kunnat prata med om det här eftersom det har länge varit ett känsligt ämne för mig, i stort sett hela min uppväxt.

 

Nu, ett år senare så har jag och min underbara sambo pratat lite om adoption och ursprung i några månader. Delvis eftersom vi har sett ett par avsnitt på Spårlöst och sen att hon är en otrolig godhjärtad människa som har stor omtanke till bland annat alla världens barn. Det tog ett par månader innan jag bestämde mig för att göra en ansökan men nu så skickade jag faktiskt in en i början på förra veckan - utan min sambos vetskap. Varför jag inte berättade något först beror helt enkelt på att jag var inställd på att jag inte skulle få något svar och då helt plötsligt i torsdags, samma vecka, så får jag ett samtal från TV4. Tjejen som ringde sa att hon är på uppdrag ifrån programmet Spårlöst och har nu läst min ansökan. Hon tyckte att den var otroligt intressant och ville veta mer genom en telefon intervju.

Efter samtalet så berättade hon att jag kommer att få ett svar inom ett par månader om jag blir antagen eller inte, så häng kvar kära läsare så får vi inom ett tag reda på svaret.

 

Ha en bra kväll!

 
 
Mia Bergström
2017-02-07 @ 18:49:35

Jag håller tummarna för dig vännen :)

Gabriella
2017-02-07 @ 20:35:54
URL: http://gabriellasigfridsson.devote.se

Hoppas att allt går bra!!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mrspicha.blogg.se

Välkommen till Pichas lilla krypin. Följ mitt liv via den här bloggen fylld av kärlek, familjeliv, mode, mat, inredning och mycket mer.

RSS 2.0