Varför trycker man i så mycket socker i barn.

Nu skall jag blogga om ett ämne som det finns mycket åsikter om, socker! 
Jag vill börja med att säga i detta inlägg att ingen är perfekt och att alla har olika åsikter. Men personligen så tycker jag att det är helt absurt att så många öser i socker och halvfabrikat i sina barn. Jag följer många mammor på instagram och många av dessa är bloggare med många followers. Jag kan tycka då att man kanske vill framstå som en förebild för andra. Men jag kan säga att jag inte ser upp till vad dom föder deras barn med. Många av dessa mammor lägger upp bilder på hur deras vardag ser ut och det är mycket nöjen ihop med deras barn. Det är Bio, badhus, djurparker, shopping, nöjesfält och kalas. Och under alla dessa roliga aktiviteter så är det mängder av bilder på barn som äter sockervadd, godis, glass, popcorn, chips, klubbor, munkar, läsk, milkshakes, mm. Ett mysigt Biobesök kan jag absolut förstå att man vill äta något gott och jag och mina barn köper också godsaker när vi går på bio, men dessa mammor jag följer köper inte en godispåse och mumsar på. Dom köper ett berg av sötsaker och chips. 
Ett vanligt förekommande jag även sätt är pannkakor med strössel på och oboy till frukost. 

på eftermiddagarna kan det komma inlägg om att mammorna är helt slut och att barnen varit glada och att det varit full fart men att det även varit en del tjuriga barn som gjort dom vansinniga. Jag undrar då, Vad kan det bero på???? Sockerkick ?
Vad händer med barn (och vuxna) när man äter socker, vad händer i våra kroppar och i våra hjärnor. Har dessa personer funderat på detta. 

Själv tycker jag att det är absurt att man ger barn Oboy till frukost, det är ju typ som att ge dom godis till frukost. Ja, jag har oboy i mitt hem. Men jag kan räkna på 1 hand hur många gg mina barn har druckit oboy hemma hos mig under det senaste året. Dom kan få dricka det ibland men i så fall endast på Lördagar. Och glass, visst om det är varmt så kan barnen få en liten glass trotts att det inte är lördag, men även det är ytterst sällan. 
Felicia tyckte att det var tråkigt att jag var så "nyttig" förut, men nu har hon förstått att jag gör det för hennes bästa. Socker kan bli som en drog för barn (och vuxna) och det skadar inte bara tänderna utan även kroppen. Detta gäller då all socker, även fruktsocker är ohälsosamt i stora mängder. 

Jag undrar lite hur dessa mammor tänker när man gör så mot sina barn, vill man att barnen skall bli ohälsosamma och ha sockerberoende? Eller tänker man helt enkelt inte på konsekvenserna av sockret? 

Det kanske inte är så många som läser detta, men av er som läser detta och känner sig träffad... Snälla, ditt barn kan inte ta ansvar för konsekvenserna av vad dom stoppar i munnen. Det är man som är vuxen som har ansvaret över sitt barns hälsa. 

 

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mrspicha.blogg.se

Välkommen till Pichas lilla krypin. Följ mitt liv via den här bloggen fylld av kärlek, familjeliv, mode, mat, inredning och mycket mer.

RSS 2.0